Donderdag 6 oktober naar Helena

Vanmorgen eerst naar de Walmart om inkopen te doen: een TomTom voor 99$ (100$ bespaard op huur) stoelen voor het festival, onderbroeken voor Geert, een muis om dit Blog sneller te kunnen maken. Daarna op zoek naar het graf van Albert King in Edmondson. Albert ligt er verlaten en sober bij (Zie foto's).
Verder gereden naar Helena naar het King Biscuit festival. Onderweg gestopt bij de katoenvelden waar het allemaal begonnen is met de Blues. We zagen ook een autokerkhof met fantastische Amerikaanse karren naast een RV park met gigantische uitschuifbare campers.
In Helena hebben we onze VIP passen opgehaald en gelunched in Blues Bayou. Vervolgens zijn we naar ons hotel gereden 75 km verderop aan de Casinostrip. Inchecken en weer terug naar Helena voor de VIP ontvangst party om half 6. We komen direct al diverse Nederlandse en Vlaamse Bluesvrienden tegen (van de JukeJoints en uit Goor). In de VIP tent krijgen we lekker en veel eten en drinken. (Catfisch, kalkoenen, hammen, spareribs in megaformaat) Na enekele keren opscheppen zijn wij gestopt, maar de Amerikanen blijven de hele avond dooreten. We hebben ons geïnstalleerd op onze stoelen in de VIP hoek voor het podium. Het concert van slide gitarist Roy Rogers was uitmuntend. Zijn virtuoze beheersing van de diverse soorten gitaren was fenominaal. Room full of Blues volgde met mooie blaaspartijen en een gastoptreden van de blues harpist James Cotton die na afloop een award kreeg voor zijn ouvre.
Het klapstuk was Buddy Guy die goed op dreef was hier. Hij momoreerde nog even dat de zwarte bluesmuzikanten nu nog op de cottonfields aan het plukken zouden zijn als de Britse jongens zoals Clapton en the Stones de Blues niet populair gemaakt hadden in de jaren 60. Buddy speelde nog even akoestisch en sloot af met een eerbetoon aan overleden collega's zoals JL Hooker en ook nog Jimi Hendrix.
Het was een geslaagde eerste dag op het King Biscuit festival.




Graf van Albert King

 


Cotton fields back home

 





Bij Blues Bayou hebben we gelunched




Onze plek in de VIP area op het King Biscuit festival

 Een goed geboortejaar

Roy Rogers

De blazers van Roomfull of Blues

James Cotton gastoptreden

Buddy Guy himself

Buddy met zijn geweldige gitarist

 Geert in de geweldige plaatselijke drankwinkel



Ook op straat wordt er gespeeld

1 opmerking:

DBF zei

Dat worden weer enkele kilo's erbij! ik zou zo het vliegtuig weer kunnen pakken !! bij het zien van deze plaatjes, ook in Cherry street eens binnengaan,en door de raam kijken bij de club waar Frank Frost vroeger speelde . Eigenlijk onvoorspelbaar dat het daar zo kan in een Ghosttown een van de grote blues festivals!